Emmie's

Over ons

Wij zijn André, Emile, Emmie en Nannie de Nijs Bik. In 1999 kregen we onze Zwitserse witte herder Flynn. Al snel bleek Emmie dezelfde passie voor honden te hebben als ik (Nannie), en samen hebben we ons op de opvoeding van Flynn gestort, daarbij geholpen en gesteund door André en Emile. We hebben veel gelezen over hondengedrag en -opvoeding en Flynn was een fantastische hond van wie we veel hebben geleerd. Onze hobby breidde zich steeds verder uit we besloten dat we met Flynn een nestje wilden fokken. En zo is het begonnen...

Uiteindelijk hebben we met Flynn drie nestjes gefokt en omdat we onze puppenkopers goed wilden voorbereiden op de komst van hun nieuwe huisgenoot hebben we ons steeds meer verdiept in alles wat met honden te maken heeft: gedrag, opvoeding, gezondheid (voeding en vaccinaties), activiteiten en ga zo maar door.

In 2003 kregen we onze tweede hond, Spaanse waterhond Carda. Ook met haar hebben we drie nestjes gefokt en omdat Spaanse waterhonden van nature zeer gevoelig en soms ook terughoudend kunnen zijn, hebben we van deze honden weer meer geleerd.

We hebben heel veel met onze honden ondernomen, allerlei activiteiten beoefend: vanaf de puppycursus, gevorderden cursussen gedrag en gehoorzaamheid naar behendigheid, waterwerk, dogfrisbee, flyball, treibbal, mantrailing, zoekwerk, detectiewerk, cirkeltraining, balans en coördinatie, hersenwerk en ik ben vast nog wel wat vergeten. Sommige dingen hebben we lang gedaan, aan andere dingen hebben we alleen gesnuffeld, maar bij al deze activiteiten ging het erom dat zowel onze honden als wijzelf het leuk vonden.

In 2007 kwam Spaanse waterhond Bones erbij, en ook met haar hebben we een nestje gefokt. Dat was ons laatste nestje. Door allerlei omstandigheden hebben we sinds 2009 geen nestjes meer gefokt.

Inmiddels zijn Flynn en Carda er niet meer, zijn Emile en Emmie en Bones het huis uit en wonen André en ik samen met Mira, een herplaatste Spaanse waterhond van bijna 5 jaar.

Emmie woont samen met haar man Bart en Bones bij ons in de buurt en inmiddels hebben zij twee zoons, Melle en Robbe, en een tweede Spaanse waterhond met de naam Apple.

Vanuit mijn beroep als vertaler ben ik in 2011 mijn eigen uitgeverij begonnen, met als hoofddoel: goede Engelstalige hondenboeken in het Nederlands uitgeven
(zie Plasman Vertalingen / Uitgeverij).

In 2015 / 2016 heb ik bij Geert de Bolster (De Bolster Academy) de opleiding tot hondengedragsbegeleider en specialist probleemgedrag gedaan. De keus voor De Bolster heb ik gemaakt omdat zijn connectiemethode me erg aanspreekt.)

Bezoek ook de website van mijn uitgeverij

Logo
© 2020 - www.spaansewaterhonden.eu contact links